Bejelentés


Márton Portál Az ész mindenek előtt!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
A nyugat sárkánya

Nyugati SárkányA nyugatiakról általánosan

Amikor az emberek sárkányról beszélnek, többnyire a nyugati sárkányra gondolnak.

Legfőbb jellemzőjük: hosszú test, pikkelyes bőr, négy láb, két szárny és hosszú nyak. Képesek tüzet okádni.
Egy hónapban egyszer ettek birkát vagy ökröt, esetleg még embert is (a monda szerint jobban szerették a szűz hajadonokat). Egyszínűek vagy többszínűek voltak, fajtától függően.

A történetekben a ragyogó páncélzatú lovagok megölik a sárkányokat, elnyerve ezzel a gyönyörű hercegnő kezét. Ilyen például St. György legendája. De igazából ez annak tudható be, hogy a sárkány éhezett, és a birkák felfalása után emberekre fanyalodott. Más mondák arról szólnak, hogy hatalmas mennyiségű kincseket felhalmozó szörnyek voltak. A Nibelungokban szereplő Siegfried megöli a kincsőrző sárkányt. Beowulf legendájában a sárkány évtizedekig békében élt a népekkel, amíg nem egy szolga ellopta kincsét, nem csoda tehát, hogy haragjában porig égetett településeket. Akkor csupán bűn volt egy sárkány létezése? Az emberek hajlamosak félni attól, amit nem ismernek. Persze, nem volt az összes jó. Pár rossz tette tönkre a nyugalmat.Fajtái

A nyugati sárkányoknak három típusa van: Drake, Dragonet és Wyvern.

A drake-nek, vagyis tűzdrake-nek többféle alakja létezik.
Általánosan: nincs szárnyuk, képesek tüzet okádni, vöröses színűek, barlangokban élnek, kincseket őriznek, tüzüket csak önvédelemre használják.
A northumbriaiak számára súlyos fenyegetést jelentett. Amikor átkeltek a vidékeiken, az emberek szörnyen rettegtek. A légitámadásaik falvak és vidékek elhagyását eredményezték. Hírhedtek az emberhús iránti éhségükről. 18m hosszúságúra is megnőhetnek.
E sárkány, jégtípusú `társával` Merlin előtt is megjelent. A vörös sárkány legyőzte a fehéret, amely azt jelentette, hogy a walesieknek is sikerül legyőzni a szászokat.
A germán mitológiában a kincsőrző alak az irányadó. A leghíresebb közülük Wiglaf, akit Beowulf ölt meg.
Napjainkban számos európai város őrzi nevét, mint például Drakeford, Drakeshill...

A dragonet a klasszikus nyugati sárkány arányosan kisebbített mása. Vannak lábai, szárnyai, karmai, szarvai, gerince és képes tüzet okádni. Mérete ujjnyi hosszúságtól 30 cm-ig terjed (vagyis egy láb), de nagyon vad, és ellenszenves az emberekkel szemben. Vére erősen mérgező. Ezen sárkányok négy, illetve öt tagú csoportokban vadásznak, hegyek ormain laknak, mivel a hűvös levegőt kedvelik. A leghíresebb Wilser sárkánya, aki a Pilátus hegy (Svájc) környékén élt. Őt egy emberölés miatt száműzött férfi ölte meg, aki odaígérte a szabadságát. Sikerrel járt, de hamarosan meghalt, mivel örömmámorában véletlenül a kardjáról magára is csöppentett a dragonet véréből.

A wyvern csupán néhány dologban különbözik hat végtagú rokonától. E két faj történelme és mitológiája egybeolvad, ennek köszönhetően kissé nehéz megkülönböztetni. Lényegében ugyanolyan személyiséggel és sajátosságokkal rendelkezik mint a nyugati sárkány, az egyetlen különbség abban van, hogy a wyvern-nek hiányzik a két mellső lába. A wyvern karmai hasonlítanak egy saséra. A szárnyai általában két vagy három ujjban végződnek, melyek az alkar szerepét töltik be. Ők a levegő igazi urai, biztos, kiegyensúlyozott röptük össze sem hasonlítható hat végtagú rokonaikéval.
Angliában, Mordifordban élt egy bébi wyvern, aki összebarátkozott egy kislánnyal. Miután felnőtt, megette a környékbeliek házi állatait, és mikor már ezek is elfogytak, a lakosságot kezdte pusztítani. Csak a lány volt tőle biztonságban, ám ő sem tudta megfékezni. Tombolásának egy arra járó lovag vetett véget, aki megölte.


Hírek
Kimaradás

Elnézést , Kedves lLátogatók , de egy ideje kimaradás történt az oldal életében! ez azt jelenti , hogy egy ideig a jelentkezéseket és a kéréseket nem tudtam teljesíteni!(Már nem lehet oldalt készíteni a weblapomra!)

Kimaradás

Elnézést , Kedves lLátogatók , de egy ideje kimaradás történt az oldal életében! ez azt jelenti , hogy egy ideig a jelentkezéseket és a kéréseket nem tudtam teljesíteni!(Már nem lehet oldalt készíteni a weblapomra!)

Költészet

Itt olvashattok az én kedvenc költőimről és elolvashatjátok verseiket!

tovább >>


Gond van az oldallal?

Itt megírhatod panaszodat és gondjaidat az oldallal kapcsolatban!

tovább >>


Közösség

Itt társaloghattok a honlap felhasználóival , valamint a honlap felhasznéálói egymással!

tovább >>


Nyereményjáték

Most a már beregisztrált Márton Portál hálózat tagjai vetélkedhetnek! a helyes válasz(ok) beküldői között kisorsolom a Du dagadurna 5. szótárát, és egy oldalt a honlapra , ahova ő írhat!!

tovább >>


Regisztráció

Itt regisztrálhatsz! Mi az előnye? A ,,Szöveg küldése'' menüpontnál tölthetsz fel szöveget a honlapra! A szótárt hamarabb (2 hét helyett 1 hét) kapod meg!

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!